Πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή των οργάνων, τα υλικά, την ποιότητα και την εμφάνιση - διακόσμηση

greekbouzouki karvournis bouzouki karvounis cnc skafos bouzouki

Ποιά μουσικά όργανα κατασκευάζονται:

Μπουζούκι τρίχορδο ή τετράχορδο

Τζουράς

Μπαγλαμάς

Κιθάρα

Ποιά υλικά χρησιμοποιούνται:

Η βάση στην παραδοσιακή οργανοποιεία είναι το ξύλο. Τα μοναδικά μεταλλικά μέρη επάνω στα όργανα είναι τα κλειδιά και τα τάστα. Μακάρι να μπορούσαμε να τα αποφύγουμε και αυτά. Σε καμία περίπτωση δε χρησιμοποιείται μεταλλική βέργα γιατί επηρεάζεται αρνητικά ο ήχος του οργάνου (μην σας φοβίζει αυτό, εγγυημένα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα σκεβρώματος). 

Ενδεικτικά, τα υλικά που προτείνονται για τα διάφορα μέρη του οργάνου είναι τα εξής:

Σκάφος: Καρυδιά, Τριανταφυλλιά, Έβενος, Κελεμπέκι, Παλίσανδρος, Μουριά

Ταστιέρα, Καβαλάρης: Έβενος

Καπάκι: Έλατο

Φιγούρες: Ξύλo, Σιντέφι (Όστρακο), Πλαστικό

Εμφάνιση και ήχος:

Αναφορικά με την εμφάνιση του οργάνου μπορούμε να κατασκευάσουμε οτιδήποτε φανταστείτε. Συνδυάζοντας την παράδοση με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους (Computerized Numerical Control – CNC), μπορούμε να καλύψουμε στο έπακρο τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Στο θέμα του ήχου όμως, μπορούμε να κάνουμε και πράγματα που δεν έχετε φανταστεί ακόμα.

Ιδιαιτερότητες – προσαρμογή οργάνων:

Κάθε όργανο κατασκευάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε πελάτη. Κατασκευή οργάνων για δεξιόχειρες – αριστερόχειρες και σε οποιαδήποτε κλίμακα (οι αποστάσεις θα είναι μαθηματικά τέλειες).

Ποιότητα οργάνων (επαγγελματικά και ερασιτεχνικά):

Δεν υπάρχουν ερασιτεχνικά και επαγγελματικά μοντέλα. Ο ήχος δεν διαπραγματεύεται.

Δεν κατασκευάζονται όργανα μαζικής παραγωγής στο εργαστήριό μας. Κατασκευάζονται μόνο αυθεντικά όργανα και κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του προσωπικότητα. Ακόμη και ένας αρχάριος έχει απαιτήσεις από το όργανο. Ένα όργανο κακής κατασκευαστικής ποιότητας και ηχητικής απόδοσης, επιδρά αρνητικά στη διαδικασία εκμάθησης.

Κόστος οργάνων:

Το μπουζούκι, ο τζουράς και ο μπαγλαμάς είναι ελληνικά παραδοσιακά και λαϊκά μουσικά όργανα. Σαν τέτοια τα αντιμετωπίζουμε και σε ολόκληρη την πορεία μας διατηρούμε και θα διατηρούμε χαμηλά τις τιμές (σίγουρα χαμηλότερες από αυτές που συχνά-πυκνά παρατηρούμε γενικά στην αγορά). Είναι αδύνατον να αναρτηθεί τιμοκατάλογος στο διαδίκτυο, καθώς οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τις κατασκευαστικές απαιτήσεις που έχει σε υλικά και εργασία το κάθε όργανο.

 

 

Social media

Παρακολουθείστε τα νέα μας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης

 

      

NEWSLETTER

Προσθέστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε τα ενημερωτικά μας φυλλάδια